Blended en online leren

Op naar de juiste blend. Met technologie.

70-20-10,  leren in netwerken, microlearning en flipping the classroom toepassingen. We hebben mede door technologie een rijkdom aan leervormen tot onze beschikking. Blended en online leren heeft een enorm potentieel om de impact van leerinterventies te vergroten, om leren op de werkplek beter te verankeren en de transfer van het geleerde te vergemakkelijken. En het biedt veel mogelijkheden om ons leren een sterk sociaal karakter te geven.

Blended solutions, with ingredients that are distributed over time and properly embedded in work performance, are much more likely to achieve success. Rather than delivering events, learning professionals will increasingly be establishing processes that blur the distinction between formal and informal learning. Clive Shepherd

Wat zien wij als blended leren? Een blended leeraanpak combineert verschillende leermethoden en didactische werkvormen met als doel de leereffectiviteit te vergroten. Het gaat meestal om een ‘media-mix’: variëren tussen face-to-face sessies en online of offline media. De meeste vraagstukken bij organisatieleren zijn complex en vereisen zo’n gevarieerde aanpak.

En online leren? Binnen de enorme variatie van individuele e-learning tot MOOCs, richten wij ons op alle variaties van online leren met een sociale component. Simpelweg omdat we leren en werken zien als sociale processen. Mensen lossen problemen samen op, wisselen kennis uit. Leren is niet langer meer individueel kennis verwerven, maar juist ook samen onderzoeken en nieuwe kennis creëren. In een formele en/of informele leersetting.

Op onze website is veel te vinden over online en blended leren. Voorbeelden van leertrajecten zoals wij die ontwerpen. Onze leergang ‘ontwerpen en faciliteren van blended leren’, waarin je onder onze begeleiding jouw eigen blended leertraject maakt. Een gratis te downloaden e-book met 10 blogs over blended ontwerpen. En we blijven natuurlijk bloggen over dit onderwerp.

ennuonline_logo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de laatste nieuwtjes van Ennuonline

Bedankt voor je inschrijving. Vanaf nu ontvang je ons laatste nieuws in je mailbox.