Een groep docenten van het ROC van Amsterdam wilde aan de slag met het inzetten van online tools rondom hun lessen om zo meer afwisseling te creëren en de aandacht van studenten vast te houden. Ennuonline heeft een blended leergang van drie maanden gefaciliteerd in drie blokken:

  • Blok 1 Ontwerpen van een optimale blend
  • Blok 2 Tools & technologie
  • Blok 3 De veranderende rol van de docent

Ieder blok bestond uit een online start en een face-to-face afsluiting. Deze leergang is speciaal ontworpen voor de context van deze docenten. Zo werd de online tijd ingericht als een synchrone sessie op een tijd waarop de docenten beschikbaar waren (na 16.00). Een collega van ICT heeft verteld over de toolset van het ROC van Amsterdam. Een highlight van de sessies was het herontwerpen aan de hand van het SAMR model, hierdoor werd goed duidelijk dat je technologie in kunt zetten als vervanging of juist om vernieuwing van lessen te bereiken. De leergang werd afgesloten met het oefenen van een nieuwe les.

Nieuwsgierig naar de tools uit blok 2?

Bekijk de onderstaande presentatie

Favoriete tools waren: Drillster (herhaling van inhoud door studenten), Edpuzzle (interactieve video), Flipquiz (quiz waarbij studenten kunnen kiezen voor moeilijke of makkelijke vragen), Screencastify (voor het maken van videolessen) en Tricider (brainstorm online voor gesprek)