We spoke to Sibrenne Wagenaar, a true online learning expert. She shares her experience with a large blended learning project which she managed for the Dutch Ministry of Foreign Affairs, in which she designed a blended training programme for almost 1800 staff members.

Lisa Freiburg & Barbara Cruz

Blame the project manager, MDF Training & Consultancy

Hoe is deze podcast tot stand gekomen

MDF Training & Consultancy organiseerde een bijeenkomst met directeuren van alle landenkantoren. En een van de thema’s op de agenda was online leren. Een thema waar MDF al stevige stappen in heeft gezet! Ze hebben in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in ontwikkelen van de expertise om online leren te faciliteren. Dit heeft geresulteerd in zowel leertrajecten met online elementen als geheel blended trajecten. Heel mooi om te zien!

Het leek een goed moment om naar de opgedane ervaringen te kijken en de directeuren mee te nemen in de mogelijkheden en potentiële waarde van online en sociaal leren. Het lukte mij niet om fysiek bij deze bijeenkomst aan te sluiten en toen kwam MDF met het leuke alternatief om een podcast te maken. Tijdens de bijeenkomst zouden de directeuren dan gezamenlijk naar het verhaal luisteren als opstap voor verder gesprek.

Lisa en Barbara hebben fantastisch werk verricht door mij te interviewen en met dat materiaal een mooie podcast te maken. Bij deze! Veel luisterplezier.

MDF heeft de smaak te pakken met het maken van podcasts. Hier op soundcloud vind je de hele reeks ‘Blame the project manager’.