Knowmadisch werken

Innovatief zijn is cruciaal. Een knowmad kan dat!

Vroeger leerde je een appeltaart bakken van je oma of je moeder. Nu Google je en vind je zo tien recepten, samen met de ervaring van bakkers die de taart al eerder hebben gemaakt. Maar hoe maak je een appeltaart die eruit springt? Die zo lekker is dat hij niet te weerstaan is? De kunst is om innovatief te zijn en iets nieuws en unieks toe te voegen aan wat anderen kunnen.

Al zeker tien jaar houden we ons vanuit Ennuonline bezig met de invloed van sociale technologie op leren en werken. En ons geloof dat ‘knowmadisch werken’ nodig is in de huidige en toekomstige maatschappij blijft groeien. Met ons, zijn er meer mensen die dit als noodzakelijk zien. We komen steeds meer ‘knowmads’ tegen, in organisaties en in onze leergangen.

“… a nomadic knowledge and innovation worker – that is, a creative, imaginative, and innovative person who can work with almost anybody, anytime, and anywhere. Knowmads are valued for the personal knowledge that they possess, and this knowledge gives them a competitive advantage in social and work contexts.” John Moravec

Mensen die hun netwerken goed weten te benutten. Die afkijken en eigen ervaringen en ideeën toevoegen. Die werken vanuit een leergierige en nieuwsgierige houding. Sociale technologie is hierbij cruciaal omdat je online veel breder en over de grenzen kunt netwerken. In theorie kun je dus over de hele wereld ‘afkijken’. Hoe kunnen we deze knowmadische manier van werken en leren aandacht geven in de praktijk? Lees en doe met ons mee.

 

ennuonline_logo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang de laatste nieuwtjes van Ennuonline

Bedankt voor je inschrijving. Vanaf nu ontvang je ons laatste nieuws in je mailbox.