Na flip je klas, flip je webinar gaan we nu ook massaal trainingen flippen in 2013 vermoed ik…. Er is in ieder geval veel belangstelling voor onze workshop screencasten as. donderdag 7 februari, zodat we hem ook nog een keer op 6 juni organiseren.

Flip je klas betekent dat de docent juist theorie online aanbiedt via filmpjes. Het voordeel hierbij is dat kinderen zelf kunnen kiezen hoe vaak ze het filmpje bekijken, het stop kunnen zetten of doorspoelen. Het andere voordeel is dat je in de les tijd hebt voor verdieping en oefening met de stof. In dit filmpje legt een lerares uit waarom zij voor flippen heeft gekozen.

Ik ben een groot voorstander van online beginnen, omdat je als begeleider zo als een beeld krijgt bij de groep en de vragen die er leven. Vaak maak ik dat wel interactief, bv. via een Ning platform of een Yammer groep.

Ook een training kun je heel makkelijk flippen door online te beginnen, vooraf kun je één of meerdere filmpjes laten bekijken. Dit geeft al meteen een andere dynamiek omdat mensen al in het onderwerp zitten. Wat je natuurlijk ook kunt doen als trainer is een serie filmpjes opbouwen met onderwerpen waar je je in specialiseert. Zo kun je op een vrij simpele manier iets van jezelf laten zien en online een reputatie opbouwen.

Wil je zelf aan de slag met screencasten? Hier is onze nieuwe handout screencasten met screencast-o-matic te downloaden.

Of heb je een leuk verhaal over het flippen van je klas of training of webinar? Deel het met ons in het commentaar!