Wist je dat… Nederland 9 miljoen gamers heeft. De gemiddelde gamer in Amerika voor zijn 21ste al meer dan 10.0000 uur achter een spelcomputer heeft doorgebracht. Games voorzien in onze menselijke behoeften aan uitdaging, voldoening en vriendschap. Ik weet nog dat ik vroeger echt gegrepen kon zijn door een spel als monopoly. Daar begonnen we dan ‘s avonds mee, maar we kregen het niet af. Het eerste wat ik de volgende ochtend wilde doen was verder spelen! Helemaal in ‘flow’. Dat had, tot mijn grote teleurstelling, niet iedereen in het gezin helaas. Herken je dit met spellen?

Schermafbeelding 2013-07-04 om 09.17.00Op donderdag 10 oktober neemt Hennie van Velzen (CEO van Games Factory Online) ons mee in de wereld van games en gamification. Wat gebeurt er allemaal op dat gebied? Wat maakt dat we ons er zo door aangetrokken voelen? Hoe kunnen we gamification inzetten bij leer- en veranderprocessen? Wat zijn gamification principes en hoe kunnen we vanuit deze principes een game-achtige setting bedenken voor vraagstukken die we bij (online) leren in de praktijk tegenkomen? Het belooft een inspirerend en actief webinar te worden.

Foursquare en Lido Club Quiz

Ter voorbereiding willen we jullie vragen om in de komende dagen Foursquare en/of Lido Club Quizz eens te verkennen. Beiden zijn apps die je op je smartphone gebruikt.

  • Foursquare is wereldwijd heel populair:  meer dan 10 miljoen gebruikers. In Nederland heeft deze app zo’n 150.000 gebruikers. Wat kun je ermee? Je laat aan je ‘vrienden’ weten waar je bent, je ‘checkt in’ en vervolgens zie je wie daar al vaker is geweest. Je kunt over een bepaalde plaats ook informatie achterlaten voor je ‘vrienden’. Hier lees je meer over hoe Foursquare werkt.
  • Met de Lido Club Quizz kun je dagelijks live op exact hetzelfde moment zo snel mogelijk 15 vragen beantwoorden tegen de rest van quizzend Nederland. Met de Single Play modus neem je het op tegen al je vrienden om voor eens en altijd duidelijk te maken wie het slimst is! Wie weet win jij wel die reis naar Las Vegas!

De vraag die we jullie willen meegeven is: wat zijn spelprincipes die je tegenkomt bij het gebruik van Foursquare en/of Lido Club Quizz? Met een uitwisseling daarover beginnen we het webinar.

Welke spellen boeien jou?

Verder zijn we benieuwd naar spellen die jij graag speelt. Waar heb jij ervaring mee? En wat maakt dat ze je aantrekken? Wellicht helpt dit je om te zien wat voor type gamer je bent? Richard Bartle onderscheid vier typen gamers: killers (maken het liefst zoveel mogelijk kapot), actievers (willen punten halen, scoren), socializers (spelen vooral om dit samen met anderen te kunnen doen) en explorers (ontdekkingsreizigers). Hier lees je meer over deze vier types. Deel hieronder eens welke spellen jou aanspreken en wat dit zegt over het ‘type gamer’ dat je bent.

Schermafbeelding 2013-10-01 om 09.53.45

 

Veel plezier!