Je komt ze al regelmatig tegen, video’s waarin iemand zich presenteert of uitleg geeft over een product of model. Joitske en ik maken ook af en toe zo’n filmpje, Joitske is er iets bedrevener in dan ik. Een filmpje met een korte instructie over een online omgeving, een filmpje over een product dat we onder de aandacht willen brengen, een filmpje van een presentatie die we deelnemers online laten bekijken zodat we in de bijeenkomst gelijk aan de slag kunnen. Er zijn allerlei toepassingsmogelijkheden te bedenken. Wellicht komen er voor jouw werk nu ook allerlei ideeën op?

Schermafbeelding 2014-05-17 om 11.07.04Het ene filmpje is echter niet het andere. Ik zie veel verschil in kwaliteit. En dan doel ik niet op de professioneel gemaakte filmpjes. Ik hou juist wel van de filmpjes die je echt zelf kunt maken. In de afgelopen tijd heb ik echter geleerd dat je heel veel zelf kunt doen om beter contact te maken met je publiek, ontspannen in beeld te komen en je boodschap sterker over te laten komen. Ik heb meegedaan aan een online training “videovisitekaartje‘, verzorgd door de Presenterswebacademy, specialist in webcampresenteren. En dat was heel leuk en absoluut de moeite waard!

In deze blog een kort interview met Judith de Bruijn, een van de initiatiefnemers van de Presenterswebacademy. Ik stelde haar de volgende vragen:

  • Waar komt je idee voor een online training in het maken van filmpjes vandaan?
  • Hoe werkt het? Wat is de kracht?
  • Welke toekomst zie jij voor filmpjes?
  • En als tipje van de sluier… wat wil jij de lezer meegeven die na het lezen van de blog aan de slag wil met het maken van een filmpje?

Natuurlijk is het interview in de vorm van een filmpje hier te vinden :-). Een Skype gesprek opgenomen met Screencast-o-matic. Wat gelijk weer een mooie ervaring op zich was.

Joitske heeft ook meegedaan en haar eindproduct vind je in de slider op de eerste pagina van onze website. Bovendien heeft ze een filmpje gemaakt waarin ze vertelt hoe zij de online training heeft ervaren. Hier kun je die vinden. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt… pas maar op!