Gisteren heb je gekeken hoe je als persoon in Google naar voren komt. We gaan vandaag een stap verder. Je wilt namelijk ook gevonden worden op de onderwerpen uit je ik-wolk.

  • Typ de drie belangrijkste onderwerpen in een zoekmachine. Kom je er zelf in voor? Waarom wel of niet?
  • Maak ook van deze opbrengst een screenprint, met wellicht enkele aantekeningen naar aanleiding van je analyse.
  • Nu vragen we je een korte blik te werpen op de nabije toekomst: hoe zou je graag willen dat je online door anderen gevonden wordt? Met welke 3 links wil je op de Google pagina staan? Waar verwijzen deze links dan naar?

Schermafbeelding 2013-11-25 om 21.50.35

 

Je hebt inmiddels je inhoudelijke focus te pakken en je hebt een beeld ontwikkeld van de wijze waarop je nu gevonden wordt en wat je daarin wilt versterken. Je zet goede stappen in het versterken van je online reputatie! Mooie opbrengst! En dit Googlen kun je natuurlijk regelmatig herhalen 🙂 Morgen maken we nog een nieuwe stap en nemen we je LinkedIn profiel erbij.