Schermafbeelding 2013-11-25 om 21.35.01Heb je je inhoudelijke focus enigszins te pakken? Opdracht 1 ging over het maken van een ik-wolk. Vandaag bekijk je hoe zichtbaar je bent op het web en op welke manier je tevoorschijn komt. Hoe ziet je online reputatie er al uit? Verschijnen je tennisresultaten van vijf jaar geleden op de eerste pagina van Google? Heb je een naamgenoot die veel duidelijker zichtbaar is? Of wordt de eerste pagina gevuld met informatie over jou met links die je daar graag ziet? Door jezelf te googlen kun je zien hoe anderen je online tegenkomen.

  • Ga naar Google en typ je naam in. Bekijk de eerste pagina. Ben je tevreden met de resultaten?
  • Welke gegevens heb je er zelf op gezet en welke komen door een activiteit waar je aan hebt deelgenomen?
  • Maak een screenprint van je eerste Google-pagina. Het kan handig zijn om je analyse van deze nul-meting er kort bij te schrijven.

Een stelregel is dat de eerste pagina resultaten weergeeft van dingen die jij zelf bewust op internet hebt geplaatst. Welke acties zie jij voor jezelf als je zo naar de Google-opbrengst kijkt? Deel dit eens hieronder of op twitter met #ennuonline. Wellicht leuk om uit te wisselen of tips van anderen te krijgen!

voorkant_personalbranding 301013[2]Wil je niet alleen deze week met je online reputatie aan de slag? Geeft deze reflectie je het gevoel dat er nog veel uit te halen valt voor je?  Maak dan gebruik van het praktische werkboek, de online cursus (start 13 januari!) of een persoonlijk coachingstraject. Hier lees je meer.

Succes vandaag!