Schermafbeelding 2013-11-29 om 09.11.51

Gisteren heb je een goede slag gemaakt met je LinkedIn profiel. Als het gaat om het versterken van je online reputatie ben je er nog niet met een goed profiel. De kunst is namelijk om je profiel ‘in beweging’ te laten blijven door af en toe iets toe te voegen. Daarmee blijf je zichtbaar in je netwerk. Een nieuw project, een nieuwe vaardigheid, een aanbeveling van iemand met wie je samenwerkt, een nieuw contact en wellicht zelfs een nieuw geschreven artikel of een nieuwe presentatie die je ergens hebt gebruikt.

In de blog van gisteren heb ik al vertelt hoe ik mijn LinkedIn profiel regelmatig aanvul. Een praktische reminder werkt bij mij het beste. Het fijne aan dit ‘in beweging houden’ is dat je nu niet nog een deel van de dag aan je profiel hoeft te besteden, maar dat je dit ook prima in kleine beetjes kunt doen! Behoefte aan tips ten aanzien van een goed profiel? Al googlend kom je heel veel sites tegen met nuttige rijtjes en checklists.

  • Bekijk op internet eens een paar rijtjes met tips ten aanzien van je LinkedIn profiel. Een goed vertrekpunt is het boek ‘Hoe LinkedIn nu echt te gebruiken’, wat je hier gratis kunt downloaden. Maak vervolgens je eigen lijstje met 10 acties die je voor de komende tijd kunt bedenken. Wat is een manier om dit zo nu en dan op te pakken?
  • Vraag eens 2 vrienden of collega’s om naar je LinkedIn profiel te kijken. Wat vinden ze sterk aan je profiel en waar zien zij verbeteringpunten?

Een week gewerkt aan je online reputatie. Gefeliciteerd! Je kunt eens kijken of je Google pagina al wat verandert is, maar ik denk dat het daar nog wat te vroeg voor is. Dat heeft wat meer tijd en actie nodig. Zin om de lijn voort te zetten? In het werkboek ‘Bouw je online reputatie’ vind je opdrachten die je verder helpen in de komende weken. Lijkt het je leuk om met andere mensen tegelijk op te trekken? Doe dan mee aan de online cursus die op 13 januari 2014 van start gaat.

Trouwens… je kunt nu meedoen aan een wedstrijd en dan maak je kans op gratis deelname aan de cursus! Daarover lees je meer in onze nieuwsbrief. De wedstrijd loopt tot 13 december.

Veel succes!