Als we het hebben over onze online reputatie dan kunnen we niet om LinkedIn heen. LinkedIn wordt in toenemende mate door werkgevers, recruiters en klanten gecheckt als referentie bij sollicitaties of aanbestedingen. Bovendien verhoogt een goed profiel je zichtbaarheid op het web. Je kunt tegenwoordig zoveel in je profiel opnemen! Niet alleen meer een beschrijving van je loopbaan, maar ook informatie over je vaardigheden, publicaties, boeken die je hebt gelezen…

  • Als je nog geen LinkedIn-profiel hebt, maak dan een account aan. Je kunt hierbij de LinkedIn hand-out gebruiken op onze website.
  • Bekijk je LinkedIn profiel. Waar ben je tevreden over? Welke drie of vier onderdelen van het profiel wil je aanvullen? Wellicht komt een tip uit onderstaand kader van pas?

Schermafbeelding 2013-11-26 om 21.23.14

 

Misschien ook voor jou handig? Ik wil mijn LinkedIn profiel een beetje ‘in beweging’ houden. En om dat voor elkaar te krijgen heb ik een reminder in mijn takenlijstje om twee keer per week iets kleins toe te voegen aan mijn profiel: een nieuw contact, een berichtje op mijn activiteitenlijn, een project waar ik aan werk, … Voor mij werkt dat prima!

Wil je niet alleen deze week met je online reputatie aan de slag? Geeft deze reflectie je het gevoel dat er nog veel uit te halen valt voor je?  Maak dan gebruik van het praktische werkboek, de online cursus (start 13 januari!) of een persoonlijk coachingstraject. Hier lees je meer.

Veel succes vandaag!