Ik maak al een tijdje gebruik van allerlei sociale media tools voor mezelf: bewaar links naar sites in Delicious, heb een waardevol netwerk van andere professionals op LinkedIn, gebruik Wallwisher om leerbehoeften van deelnemers te inventariseren voor we echt met de training van start gaan en vind veel inspiratie in een paar goede discussiegroepen. Ik vind echt dat we hier als organisatie ook meer gebruik van kunnen maken, maar waar begin ik? Bij wie en met wie? En wat is een geschikt project? Hoe maak ik de kans zo groot mogelijk dat het een succes wordt?

Of:

Je ervaart zelf hoe de dynamiek van samenwerking en onderling contact positief verandert door het gebruik van sociale media. Online helpen we elkaar belangeloos. Er wordt vrijelijk informatie en kennis gedeeld. Je speelt gemakkelijk even een tip door aan iemand. Je voelt meer verbondenheid met collega’s doordat je beter op de hoogte bent van wat ze doen en wat hen bezig houdt. Onderlinge uitwisseling en samenwerking gaat minder over controle en meer over ondernemerschap en creativiteit. Er bestaat online geen hiërarchie; uitwisseling tussen vindt plaats op basis van gedeelde passie en gelijkwaardigheid. En werken vanuit je eigen passie wordt vooral gestimuleerd. Lenette Schuijt verwoordt hier heel mooi wat voor haar de kracht van sociale media is. Herkenbaar?

Schermafbeelding 2013-02-14 om 12.19.43

Ben jij enthousiast over het gebruik van sociale media? Zie je allerlei mogelijkheden om hier in jouw praktijk of organisatie gebruik van te maken en kan je hier wel ondersteuning bij gebruiken? Doe dan mee aan de leergang ‘Sociale media voor leren en veranderen’. In maart gaan we weer van start met een nieuwe groep!

8 maanden lang werk je aan een project in jouw praktijk of organisatie en krijg je ondersteuning door de trainers en mede-deelnemers. En dat blijkt echt heel waardevol! Het stimuleert je om iets bij de kop te pakken waar jij (en je manager en collega’s) meerwaarde in ziet. Het geeft je experimenteerruimte die verder gaat dan zelf gebruik maken van sociale media. Het brengt je in contact met andere collega’s die mee willen doen. En het levert je een waardevol leerproces op over enthousiasme, weerstand, verleiden, rendement zien, sociaal leren, experimenteren en successen creëren.

Waar  andere deelnemers aan hebben gewerkt? Een kleine greep uit de verschillende projecten:

  • Een aanpak, bekendheid en enthousiasme voor het gebruik van interactieve webinars in plaats van f2f trainingen;
  • Een digitale leeromgeving bij een training ‘resultaatgericht werken’, waardoor het leren in de werkpraktijk meer aandacht kreeg;
  • Een online discussie (in Yammer) ter ondersteuning van een beleidsontwikkelingsproces;
  • Een blended leertraject met voortzetting van onderlinge uitwisseling van ervaringen na afloop van de training;
  • Een maandelijks ‘Edu-lunchcafe’ voor onderlinge uitwisseling;
  • Een samenwerkingsproces versnelt door de inzet van sociale media;
  • Ontwikkeling en implementatie van een app voor studenten die stage lopen in het buitenland;
  • Nieuw aanbod als zzp’er, gebaseerd op online coaching;
  • Sociale media ter ondersteuning van social reporting en social reflection bij organisatieontwikkelingsprocessen.

Ook een project in gedachten? Zin om je tanden ergens in te zetten en wat voor elkaar te krijgen? En te leren over aanpakken die werken? Voor jezelf als zelfstandige of werkzaam in een organisatie? Doe mee en meld je aan voor de leergang! Het belooft echt een boeiend, inspirerend, actief en innovatief traject te worden.

Schermafbeelding 2013-02-14 om 12.55.50

Afbeelding via Cloud Lab