Sharepoint doet zijn intrede binnen ons ziekenhuis. We zien dat dit nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van opleiden en leren. Wij als Leerhuis zijn een van de pilot-afdelingen voor Sharepoint en we willen graag verkennen wat de meerwaarde is van online sociaal leren. Kan je met ons meedenken?

We hebben gewerkt met 6 HRD professionals die al wel enige affiniteit hadden met online en sociaal leren. Die er wel wat in zagen en zin hadden om te experimenteren. De visie op leren is aangescherpt, zodat ook de meerwaarde van sociaal en blended leren daarin duidelijk werd. En, in nauw overleg met de betreffende opdrachtgevers, zijn drie verschillende leertrajecten benoemd als experimenteer-trajecten.

We zijn aan het herontwerpen geslagen. Welke elementen lenen zich voor online? Waar zit dan de meerwaarde? En hoe zouden we dit online kunnen vormgeven? In de drie leertrajecten hadden de HRD professionals alle ruimte om te experimenteren met online werkvormen als: online brainstormen, intervisie online voorbereiden, kleine opdrachten in aanloop naar een bijeenkomst om wat ervaringen uit te wisselen.