Ben je overtuigd van de kracht van nieuwe online technologieën voor leren maar zie je door de bomen het bos niet meer en zoek je begeleiding om het toe te gaan passen? Je kunt daar nu wat aan doen! Download hier de brochure van de leergang of bekijk hem hieronder. Je kunt op het plaatje klikken om hem te vergroten.

De leergang is voor iedereen die:

 • bezig is met vraagstukken rond leren en veranderen
 • stevig in zijn/haar vak staat
 • inziet dat nieuwe media toegevoegde waarde hebben
 • op zoek is naar creatieve leerinterventies en nieuwe mogelijkheden
 • die nieuwe wegen wil verkennen en inslaan en een visie wil ontwikkelen

Wij stemmen de leergang af op jouw persoonlijke werksituatie. Je leert effectieve interventies te ontwerpen met nieuwe media. En die voer je ook uit. Je ontwikkelt tevens een eigen persoonlijke visie op de rol en mogelijkheden van nieuwe media voor jouw praktijk.

Start nieuwe groep: 4 Maart 2019
Het maximum aantal deelnemers is 16. Aanmelden kan tot 19 februari 2018. Wij nemen daarna contact met je op voor de intake.

Sneak preview
Eerst meer weten? Met ons kennismaken? Schrijf je in voor de Sneak Preview op donderdag 7 februari 2018 van 12.00-13.00. De sneak preview is online.

Data 2018
Klik op de foto om de data groter in beeld te krijgen.

Opbouw van de leergang

Het programma is ingedeeld in vier thema’s en heeft de volgende bouwstenen:

 • Online weken: er zijn vier online blokken van 2 weken
 • Face-to-face bijeenkomsten: Vier face-to-face bijeenkomsten in Utrecht
 • Webinars, online bijeenkomsten met internationale gastsprekers, ter inspiratie
 • Aan de slag: de leergang biedt veel ruimte om zelf online te faciliteren en tools te verkennen onder begeleiding van de begeleiders.

Vier thema’s

 • Opbrengst: een concreet product. De leergang levert je minimaal één concreet project op, voor jezelf of voor de  organisatie waar je werkt. Aan het einde van de leergang leg je een proeve van bekwaamheid af. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig passende interventies, gericht op leren en veranderen met sociale media, kunt ontwerpen en uitvoeren.
 • Tijdsbesteding van 15 dagen. De leergang vraagt een investering van gemiddeld 2 dagen per maand: 4 dagen aan bijeenkomsten, 4 dagen online met opdrachten en uitwisseling, 6 dagen werken aan je casus en oefenen met online faciliteren en 4 keer een webinar van anderhalf uur.
 • Lokatie. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op Maliebaan 45 in Utrecht, een prettige plek waar we in een ontspannen sfeer goed kunnen samenwerken.
 • Kosten. Voor deelname investeer je € 2995,00 ex. BTW. Elke tweede en derde deelnemer uit dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Alle deelnemers krijgen het boek Leren in tijden van tweets, apps en likes.

Deelnemers over de leergang

Bekijk de video waarin Annet van der Hulst van Affecto terugblikt op de leergang

 

“De leergang heeft mijn blik op leren en veranderen verruimd. Alsof ik een nieuwe taal heb geleerd: ik ben nu wegwijs in het land van nieuwe media. Ik versta niet alleen een rijk scala aan online tools, maar kan die nu,dankzij de geleerde online ontwerp- en faciliteerprincipes, praktisch toepassen om leeractiviteiten nog krachtiger te maken. Mijn casus, het blended leertraject over organisatieontwikkeling, is slechts één tastbare opbrengst van deze leergang. Misschien nog wel belangrijker: de inspiratie voor online leren die de uitstekende begeleiding van Joitske en Sibrenne en de samenwerking met mijn leergangcollega’s hebben aangewakkerd. Die vlam gaat niet meer uit!”

Marjolein Veldman

MDF

“De leergang van Ennuonline was vier jaar geleden een enorme aanwinst in mijn ondernemerschap en heeft mijn trainingsarsenaal uitgebreid. Ik heb er nog steeds profijt van. #aanrader”

Judith de Bruijn

Dagvoorzitter, facilitator en sprekerscoach.

“Door jullie leergang was ik vandaag als een vis in het water tijdens ons symposium over blended leren in de praktijk. Dank voor al jullie inspiratie en bronnen. Door de leergang voelde ik me een prof op het gebied van didactiek online!”

Henriët Arends

Deventer Ziekenhuis

“Ik heb veel geleerd over de verandering van traditioneel naar maatwerk leren. Kennis delen klinkt leuk, we zijn het er over eens dat je het wiel niet opnieuw moet uitvinden. Het vergt wel een flinke omslag en het is niet vanzelfsprekend dat mensen kennis gaan delen. Management moet het voorbeeld geven.”

Luciano D'agnolo Vallan

Programma manager Drive, PON Automotive

“Er is een wereld van tools en hoe ik die goed kan inzetten voor me open gegaan.”

“Leren en veranderen is mensenwerk, goed dat dit duidelijk aan de orde komt.”

“Wat je leert pas je gelijk toe in je eigen werk, leuk!”

“Ik heb handvatten gekregen om informeel leren op de werkplek te realiseren.”

“Ik heb vooral geleerd hoe je communities stimuleert om kennis te delen.”

“De professionele begeleiders zijn er altijd als je ze nodig hebt… of eerder!”

Andere reacties van deelnemers