Doe mee aan de webinarreeks over gepersonaliseerd leren. Van 25 april tot 17 oktober 2018.

Onze Facebook timeline is gepersonaliseerd, waarom dan niet onze leer timeline? Aldus Nigel Pain.

Gepersonaliseerd leren staat volop in de belangstelling. Organisaties kunnen daarmee continu en agile leren in het werk stimuleren. In deze tijd van technologie en concepten als Learning Analytics is gepersonaliseerd leren steeds meer mogelijk. Maar hoe kun je het toepassen? Dat willen we uitvinden.  En dat doen we in: “gepersonaliseerd leren ontrafeld”.

Doe je mee?

Wat wij verstaan onder gepersonaliseerd leren

We zien gepersonaliseerd leren meer als een filosofie en minder als een leeraanpak.  Een manier van kijken naar leren. Een overtuiging met kenmerken als:

 • Professionals richten hun eigen leeromgeving in. Ze leren als knowmads. Ze maken goed gebruik van online informatie, van krachtige netwerken en weten dit te verbinden aan hun dagelijkse werkpraktijk;
 • Professionals maken eigen keuzes, leren zelfgestuurd. Dit vraagt bepaalde kwaliteiten, zoals focus bepalen, reflecteren, leeropbrengsten oogsten. Vaak is leren sterk gerelateerd aan vraagstukken uit het werk;
 • Leren kan op veel verschillende manieren. Een training of workshop is er daar slechts één van. Een persoonlijke leerroute bestaat vaak uit verschillende leerinterventies, aansluitend bij hoe de professional graag leert.
 • Alle leerinterventies, platformen en een learning record store (LRS) samen vormen het leer-ecosysteem.  Dit maakt knowmadisch leren mogelijk. 

Alvast wat lezen? Volg de blogs over gepersonaliseerd leren op Youfactory.nl

Gastsprekers:

ennuonline_logo

&

Wat houdt het traject in?

Je neemt deel aan 4 webinars met elk een eigen thema. Een week voor aanvang van een webinar kun je deelnemen aan een gezamenlijke online warming-up. Zo geven we het betreffende thema al wat kleur. Het webinar zelf is interactief en bestaat uit een inleiding door een expert en verbinding met de werkpraktijk. We oogsten de opbrengst weer online.

Prijs: 99 euro excl. BTW

Data:

 • Woensdag 25 april: Knowmadisch werken en leren
 • Woensdag 13 juni: Zelfsturing in leren
 • Woensdag 12 september: Platformen ontrafeld
 • Woensdag 17 oktober: Data-interventies

Tijd van de webinars:

20.00 – 21.00 uur

ps de webinars worden ook opgenomen mocht je er één missen

 

Ben Betts

over personaliseerd leren

 

Mirjam Neelen

over evidence-based learning

 

Stephen Walsh

over content curation

Opbouw van de webinarreeks

 • Knowmadisch werken en leren – Introductie van een raamwerk. Wat is gepersonaliseerd leren wel en niet? Onderscheid andere begrippen die rond gaan: differentiatie, individueel leren. Voorbeelden uit de praktijk.
 • Zelfsturing in leren. Welke vaardigheden heb je nodig bij zelfsturing? Wat is het verschil tussen Self-Directed Learning en Self-Regulated learning? Hoe kun je dit ondersteunen op de werkplek?
 • Platformen ontrafeld – Welke rol kan technologie vervullen? Wat is de rol van artificial intelligence en algoritmes? Wat is de nieuwe generatie platformen die gepersonaliseerd leren ondersteunen?
 • Datainterventies – Hoe kun je met gamification, badges (micro credentials) en dashboarding?

Online community

In een online platform ontmoet je de andere deelnemers. Een week voor aanvang van een webinar kun je daar werken aan een ervaringsopdracht. Na het webinar is er ruimte voor uitwisseling over de betekenis en toepassing van het webinar. En natuurlijk kun je daar vragen of een casus voorleggen aan de anderen.