Navigate / search

Maatwerk

Heb je behoefte aan iemand die eens met je meedenkt in een specifiek vraagstuk op het gebied van leren met nieuwe media? Voel je er wel voor om een online of blended leertraject te ontwikkelen en zoek je naar iemand die daarin kan ondersteunen? Of wil je het team eens inspireren door ze een specifieke workshop of training aan te bieden? Wij zetten onze expertise ook graag in op specifieke vragen die in organisaties spelen. Zo ontwikkelen we regelmatig maatwerktrajecten, variërend van kort meedenken, advies op hoofdlijnen, faciliteren van een ontwerpbijeenkomst tot het ontwikkelen en faciliteren van langer lopende leerprocessen. Interesse? Neem contact met ons op!

Voorbeeldvragen:

  • Een organisatie wil medewerkers stimuleren en ondersteunen om intern meer kennis met elkaar te delen. Tot nu toe heeft men ingezet op het ontwikkelen van een krachtige leercultuur en zijn er lunchbijeenkomsten en evaluatiesessies georganiseerd. Men ziet een toegevoegde waarde voor online mogelijkheden: Sharepoint? Yammer? Welke tools zijn hiervoor geschikt en hoe breng je vervolgens ook online een proces van delen en interactie op gang?
  • De afdeling Opleidingen wil experimenteren met online en blended leren. Ze hebben een aantal langer lopende leertrajecten die krachtiger zouden kunnen worden als deelnemers tussen bijeenkomsten door ook ondersteund worden bij hun leren. Maar hoe pak je dit goed aan? De doelgroep is niet heel technisch aangelegd. En wat kun je wel en niet online doen? Wat vraagt het ook aan begeleiding?
  • De ICT-afdeling in een grote zorgorganisatie is druk bezig om een nieuw intranet te ontwikkelen met Sharepoint. Bij dat proces is relatief weinig aandacht voor de mogelijkheden ten aanzien van sociaal en informeel leren. Als opleidingsafdeling zie je die mogelijkheden wel, en je zoekt ondersteuning bij het ontwikkelen van visie tot het praktisch handen en voeten geven.
  • Een ministerie is bezig met Het Nieuwe Werken en belangrijk element hierin is dat professionals meer online gaan samenwerken. Maar dat klinkt gemakkelijker dan het is. Want hoe voer je een effectief overleg per skype? Hoe werkt besluitvorming online? Hoe bepaal je wat je wel en niet online doet? Er zitten ook grenzen aan…
  • Een aantal leertrajecten worden ook in een online of blended vorm aangeboden. Het ontwerpen gaat prima, maar nu rijst de vraag hoe je het online leren goed kunt faciliteren. Hoe zorg je dat deelnemers in actie komen? Wat helpt om ook online diepgang te creëren in het leren? Wat doe je eigenlijk als trainer of facilitator?

Klanten van Ennuonline:

De Algemene Rekenkamer

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Center for Development Innovation

KLM

Ipse de Bruggen

CINOP

 

NVO2

Van Hall Larenstein

Stoas Wageningen

NCDO

FCE foundation

Hendrik Kraemer Instituut

 

Rijkswaterstaat

De Zeeuwse Opleidingsacademie

Oxfam Novib

Waste

AgentschapNL

HIVOS

 

 

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

Subscribe without commenting