Navigate / search

Leergang

Leer hoe je sociale technologie kunt inzetten voor leren en veranderen

Ben je overtuigd van de kracht van nieuwe online technologieën voor leren maar zie je door de bomen het bos niet meer en zoek je begeleiding om het toe te gaan passen? Je kunt daar nu wat aan doen! 5 Maart 2018 start de nieuwe editie van de leergang Leren en Veranderen met sociale technologie. Download de brochure van de Leergang of bekijk hem hieronder. Je kunt op het plaatje klikken om hem te vergroten.


Aanmelden kan tot 20 februari 2018.  Meld je nu aan en wij nemen snel contact met je op om te overleggen wat de leergang jou kan opleveren.

Sneak preview

Wil je eerst meer weten?  meld je aan voor de online SNEAK preview in februari 2018. Bel of mail Sibrenne Wagenaar: 06 23 69 29 42, wagenaar@link2learn.eu of Joitske Hulsebosch 06 44 73 00 93, info@joitskehulsebosch.nl

 

Is het iets voor jou?

De leergang is voor iedereen die:

 • bezig is met vraagstukken rond leren en veranderen
 • stevig in zijn/haar vak staat
 • inziet dat nieuwe media toegevoegde waarde hebben
 • op zoek is naar creatieve leerinterventies en nieuwe mogelijkheden
 • die nieuwe wegen wil verkennen en inslaan en een visie wil ontwikkelen

Wij stemmen de leergang af op je persoonlijke werksituatie. Je leert effectieve interventies te ontwerpen met nieuwe media. En die voer je ook uit. Je ontwikkelt ook een eigen persoonlijke visie op de rol en mogelijkheden van nieuwe media voor jouw praktijk.

 

Deelnemers over de leergang

In dit filmpje deelt Yanieke Paalman, opleidingsadviseur in het Deventer Ziekenhuis, haar ervaringen met de leergang:

 

“De leergang heeft mijn blik op leren en veranderen verruimd. Alsof ik een nieuwe taal heb geleerd: ik ben nu wegwijs in het land van nieuwe media. Ik versta niet alleen een rijk scala aan online tools, maar kan die nu,dankzij de geleerde online ontwerp- en faciliteerprincipes, praktisch toepassen om leeractiviteiten nog krachtiger te maken. Mijn casus, het blended leertraject over organisatieontwikkeling, is slechts één tastbare opbrengst van deze leergang. Misschien nog wel belangrijker: de inspiratie voor online leren die de uitstekende begeleiding van Joitske en Sibrenne en de samenwerking met mijn leergangcollega’s hebben aangewakkerd. Die vlam gaat niet meer uit!” 

Marjolein Veldman, MDF

“Door jullie leergang was ik vandaag als een vis in het water tijdens ons symposium over blended leren in de praktijk. Dank voor al jullie inspiratie en bronnen. Door de leergang voelde ik me een prof op het gebied van didactiek online!”

Henriët Arends, Deventer Ziekenhuis

“Ik heb veel geleerd over de verandering van traditioneel leren naar meer maatwerk leren, hoe krijg je mensen mee? Kennis delen klinkt leuk, iedereen is het er mee eens dat je niet het wiel opnieuw moet uitvinden. Echter, als je het gaat doen blijkt opeens dat het een behoorlijke verandering is en is het is niet zo vanzelfsprekend dat mensen anders gaan kennis delen. Management moet het voorbeeld geven.”

Luciano D’agnolo Vallan, programma manager Drive, PON Automotive

Andere reacties:

“Er is een wereld van tools en hoe ik die goed kan inzetten voor me open gegaan.”

“Leren en veranderen is mensenwerk, goed dat dit duidelijk aan de orde komt.”

“Wat je leert pas je gelijk toe in je eigen werk, leuk!”

“Ik heb handvatten gekregen om informeel leren op de werkplek te realiseren.”

“Ik heb vooral geleerd hoe je communities stimuleert om kennis te delen.”

“De professionele begeleiders zijn er altijd als je ze nodig hebt… of eerder!”

 

Centrale thema’s en bouwstenen

Het programma is ingedeeld in vier thema’s en heeft verschillende bouwstenen:

 • Online weken: er zijn vier online blokken van 2 weken
 • Face-to-face bijeenkomsten: Vier face-to-face bijeenkomsten in Utrecht
 • Webinars, online bijeenkomsten met internationale gastsprekers, ter inspiratie
 • Aan de slag: de leergang biedt veel ruimte om zelf online te faciliteren en tools te verkennen onder begeleiding van de begeleiders.

Hiernaast vind je de geplande data voor 2018. Het overzicht van de Data leergang 2018 is ook te downloaden.

Maak kennis met de begeleiders

Je krijgt intensieve begeleiding van Joitske Hulsebosch @joitske en Sibrenne Wagenaar @sibrenne. Zij helpen je nieuwe media te leren kennen en beoordelen en je eigen visie te ontwikkelen. Joitske en Sibrenne zijn de ontwikkelaars van de leergang. Zij schreven Leren in tijden van tweets, apps en likesEn nu online, Snel en slim online in 40 dagen en Bouw je online reputatie in 40 dagen. Ze zijn veel gevraagde sprekers en ervaren trainers in alle vormen van online faciliteren en het begeleiden van communities.

 

Andere zaken:

 • Opbrengst: een concreet product. De leergang levert je minimaal één concreet project op, voor jezelf of voor de  organisatie waar je werkt. Aan het einde van de leergang leg je een proeve van bekwaamheid af. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig passende interventies, gericht op leren en veranderen met sociale media, kunt ontwerpen en uitvoeren.
 • Tijdsbesteding van 15 dagen. De leergang vraagt een investering van gemiddeld 2 dagen per maand: 4 dagen aan bijeenkomsten, 4 dagen online met opdrachten en uitwisseling, 6 dagen werken aan je casus en oefenen met online faciliteren en 4 keer een webinar van anderhalf uur.
 • Data 2018. We starten online in februari en ronden af in een bijeenkomst in Utrecht in november.
 • Lokatie. De 4 bijeenkomsten vinden plaats op Maliebaan 45 in Utrecht, een prettige plek waar we in een ontspannen sfeer goed kunnen samenwerken.
 • Kosten. Voor deelname investeer je € 2995,00 ex. BTW. Elke tweede en derde deelnemer uit dezelfde organisatie krijgt 10% korting. Alle deelnemers krijgen het boek Leren in tijden van tweets, apps en likes.