Navigate / search

Over Ennuonline

Ennuonline biedt training en advies voor leer- en veranderprofessionals om slim gebruik te maken van deze nieuwe manieren in hun dagelijkse praktijk. De maatschappij verandert sterk onder invloed van technologie zoals sociale media, mobiel internet, apps, werken in de cloud, etc. Dit beïnvloedt hoe we leren en veranderen, en creeërt innovatieve leervormen: leren dichter bij het werk, samenwerkend en sociaal leren. Dit kan formeel of informeel leren zijn, of juist een open veranderproces. We geloven sterk in het verbinden van theorie en praktijk. Elke interventie is bij ons gericht op het toepassen in de praktijk. Dit geldt ook voor onszelf, ‘practice what you preach’. Zo leren we zelf informeel via sociale media, faciliteren een online community van LOSmakers en passen online tools toe in onze workshops en trainingen. De leergang start bijvoorbeeld met twee weken online uitwisseling. Ennuonline is een initiatief van Joitske Hulsebosch en Sibrenne Wagenaar.

Moeten alle professionals alles online doen? Nee hoor! Techniek is een middel om iets te bereiken. Daarom staat bij ons techniek nooit voorop, maar werken we vanuit de specifieke vraag naar mogelijkheden om nieuwe media in te kunnen zetten. We gebruiken ons eigen enthousiasme en opgedane ervaringen in alles wat we doen. Waarbij we ruimte laten voor eigen invulling en keuzes. We vinden niet dat iedereen heel actief zou moeten zijn op sociale media. Wel vinden we het belangrijk dat je weet wat er is en wat het kan betekenen. En dat je op basis daarvan gerichte keuzes maakt onder het motto “als je niet kunt fietsen is lopen altijd sneller“.

Wat we doen

Ennuonline traint, coacht en adviseert. Op deze website vind je meer informatie over onze 3 lijnen:

Leren met sociale media: Wil je dit echt onder de knie krijgen? Dan is onze leergang van 8 maanden een aanrader. Je ontwikkelt een visie op online, sociaal en informeel leren. Je krijgt handvatten aangereikt over het ontwerpen van online interactie en het kiezen van tools. En je doet heel veel praktijkervaring op. Naast de leergang kun je deelnemen aan korte workshops en webinars. Natuurlijk kun je ook met een specifieke vraag om maatwerk bij ons terecht. Lees hier meer.

Tools en trends: Graag laten we iedereen de bomen door het bos van de nieuwe technologie zien. We horen vaak wanhopige kreten als ‘elke maand verschijnt er wel een nieuwe tool’ en ‘in mijn werk kom ik er echt niet aan toe om een tool eens te bekijken’. Wij helpen je graag middels workshops en webinars. Meer informatie? Klik door.

In 40 dagen online: Dit spoor is bedoeld voor individuele professionals en bestaat uit drie onderwerpen: Snel en slim online aan de slag, Bouw je online reputatie en Versterk je online netwerk. Voor elk onderwerp kun je kiezen uit een werkboek, online cursus en persoonlijk coachingstraject. Lees hier verder: in 40 dagen online.

Wat je op de website kunt vinden

We geloven in de kracht van het delen van kennis. Op deze website vind je veel gratis materialen zoals hand-outs waarmee je gemakkelijk een start kunt maken met een nieuwe media tool, video’s over online leren en twittertips over het leren met sociale media. Op de blog schrijven we over nieuwe media, ontwerpen van blended en online leren en online faciliteren. Laat je eens een bericht of reactie achter als je iets tegenkomt wat je aanspreekt en wat je kunt gebruiken?

——————————————————————————————————————————————–

Meer over onszelf

Joitske Hulsebosch: Passie voor netwerken en communities

“In 2004 kwam ik door een online workshop in aanraking met de vele mogelijkheden van online tools om leren tussen professionals mogelijk te maken, met name weblogs en online discussion forums. Ik ben me daarna gaan specialiseren in het gebruik van verschillende nieuwe media om leer en veranderprocessen te ondersteunen, met name online communities. Ik heb een grote interesse in (leer-)netwerken en help bij het ontwerp, faciliteren en evalueren van netwerken en communities. Meer over mijn adviespraktijk vind je op mijn eigen website http://www.joitskehulsebosch.nl. Contact via email  info@joitskehulsebosch.nl of telefoon 0644730093.

 

Sibrenne Wagenaar: Omgevingen die inspireren en verleiden tot ervaren

“Ik werk ruim 15 jaar als adviseur en facilitator op het gebied van leren in het werk, met daarbij een specifieke fascinatie voor sociale media. Ik zie veel mogelijkheden om het leren in en tussen organisaties te versterken door de inzet van sociale media. Door het bieden van online plekken voor ontmoeting, kennisdelen en samenwerken. Door te werken aan een cultuur waarin het delen van kennis wordt gestimuleerd. Door leren niet alleen te bekijken door de ogen van formele leertrajecten maar ook de kracht van sociaal en informeel leren te zien. Meer over wat ik doe vind je op mijn eigen website Link2Learn.