Navigate / search

Je online reputatie. Dag 2: Google jezelf!

Heb je je inhoudelijke focus enigszins te pakken? Opdracht 1 ging over het maken van een ik-wolk. Vandaag bekijk je hoe zichtbaar je bent op het web en op welke manier je tevoorschijn komt. Hoe ziet je online reputatie er al uit? Verschijnen je tennisresultaten van vijf jaar geleden op de eerste pagina van Google? Heb je een naamgenoot die veel duidelijker zichtbaar is? Of wordt de eerste pagina gevuld met informatie over jou met links die je daar graag ziet? Door jezelf te googlen kun je zien hoe anderen je online tegenkomen.

  • Ga naar Google en typ je naam in. Bekijk de eerste pagina. Ben je tevreden met de resultaten?
  • Welke gegevens heb je er zelf op gezet en welke komen door een activiteit waar je aan hebt deelgenomen?
  • Maak een screenprint van je eerste Google-pagina. Het kan handig zijn om je analyse van deze nul-meting er kort bij te schrijven.

Een stelregel is dat de eerste pagina resultaten weergeeft van dingen die jij zelf bewust op internet hebt geplaatst. Welke acties zie jij voor jezelf als je zo naar de Google-opbrengst kijkt? Deel dit eens hieronder of op twitter met #ennuonline. Wellicht leuk om uit te wisselen of tips van anderen te krijgen!

Wil je niet alleen deze week met je online reputatie aan de slag? Geeft deze reflectie je het gevoel dat er nog veel uit te halen valt voor je?  Maak dan gebruik van het praktische werkboek, de online cursus (start 13 januari!) of een persoonlijk coachingstraject. Hier lees je meer.

Succes vandaag!

Comments

[…] Op dit blog heb ik al eens eerder geschreven voor professionals – over hoe je online ruimte kunt pakken om jezelf te laten zien. Door sociale media als Twitter en LinkedIn kun je jezelf online laten zien. Ook wel eng omdat het opeens duidelijk is of je werk dan wel je meningen wel interessant zijn. Zo had de schaapsherder in Engeland @herdyshepherd nooit verwacht dat hij ineens 16.000 volgers zou krijgen….Professionals die binnen een organisatie werken hebben door sociale media een mogelijkheid om een reputatie op te bouwen buiten de organisatie. Ik ken verschillende professionals die binnen hun organisatie niet speciaal gewaardeerd worden maar erbuiten wel. Als je snel bent kun je overigens deze week nog mee doen met een gratis cursus met 5 opdrachten over online reputatie. Hier vind je de eerste en tweede opdracht. […]

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

Subscribe without commenting