Navigate / search

Op zoek naar cases over leren en organiseren met sociale media

We zijn een aantal keren bij elkaar gekomen met een groep professionals die geïntrigeerd zijn door leerprocessen en veranderingen met sociale media, zowel in organisaties, netwerken als in het onderwijs. Hier vind je de publieke twitter lijst. Het is nogal een informele en groeiende groep. Af en toe hebben we een ‘virtueel bezoek’ waarin een eigen case centraal staat. Het idee werd geboren hier meer mee te doen en de cases te verzamelen in een caseboek. 6 oktober gaan we in een dag een caseboek in elkaar draaien met 0 budget en daarna gratis beschikbaar maken.

Welke cases vinden we waardevol om op te nemen in ons boek?

We willen een toolboek maken waar cases in zijn uitgewerkt die: (a) een leer- of veranderingsproces beschrijven en (b) waarin sociale media zijn gebruikt om deze processen te ondersteunen. Een case kan een klein of groot proces beschrijven. Een experimenteel, innovatief, gedegen, herhaald proces. Een case kan gaan over een formeel (curriculum-driven) leertraject waarin sociale media gebruikt wordt, een geheel open source traject dat alleen via sociale media is ingericht, of een community aanpak waarin informeel leren hoog in het vaandel staat. En hier zijn natuurlijk nog heel veel varianten op te bedenken!

Vraag aan jou – deadline 31 juli 2011

  • Wil je misschien meedoen met het maken van het caseboek op 6 oktober? Dan moet je voor 6 oktober met iemand aan een casebeschrijving werken en de dag zelf mee doen. Je leert veel rondom leren en veranderen met sociale media en je naam komt natuurlijk in het caseboek.
  • Heb je misschien een leuke case voor het caseboek? We kunnen ook een interview plannen om de case te beschrijven. Dit kost misschien een uurtje (of anderhalf).

In beide gevallen kun je een reactie achterlaten in het commentaar op deze blogpost of een mailtje sturen naar Joitske (joitske@gmail.com). Wij zijn benieuwd of we zo nog meer cases kunnen verzamelen!

Meer blogs geschreven door Joitske Hulsebosch

Joitske Hulsebosch is zelfstandig adviseur op het gebied van leren in organisaties, netwerken en communities. Zij helpt trainers, HRD-ers en adviseurs om hierbij slim gebruik te maken van sociale media.

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

Subscribe without commenting